Kiekkokaupunki Tampere

Tervetuloa kiekon kotiin!

Tampere tunnetaan pitkistä jääkiekkoperinteistään ja intohimosta lajia kohtaan. Täällä suomalaisen jääkiekon kodissa viihtyy lätkäfani jos toinenkin! Tällä sivulla pääset tutustumaan kaupungin lätkätärppeihin.

Kiekkohistoriaa Jääkiekkomuseossa

Tampereella sijaitseva Suomen Jääkiekkomuseo esittelee jääkiekon historiaa Suomessa. Se on Leijonien MM-pokaalien sekä aidon ja alkuperäisen Kanada-maljan koti. Museokeskus Vapriikissa sjaitsevassa Jääkiekkomuseossa pääset tutustumaan suomalaisen jääkiekkoilun varhaisiin vaiheisiin pelin, varusteiden ja sääntöjen kehityksen kautta.

Kaksi ihmistä ihailee pokaalia Jääkiekkomuseossa.

Tutustu suomalaisen jääkiekon historiaan

Jääkiekkomuseoon!

Ilves vai Tappara? Paikallisjoukkueiden mittelö


Tampereella jääkiekko on elämäntapa: Ilves vai Tappara?, kuuluu perinteinen tamperelainen väittely. Jääkiekon SM-liigassa pelaavat tamperelaiset joukkueet taistelevat paitsi Tampereen herruudesta, pelaavat ne myös Suomen mestaruuksista. Viime kaudella Tappara voitti Suomen mestaruuden ja Ilves pronssia.

Meneillään olevaa SM-liigan tamperelaisjoukkueiden kotiotteluita kannattaa käydä katsomassa.

Pelaa kiekkoa ulkojäillä

Tampereella on pitkät ulkojääperinteet, sillä Suomen ensimmäinen virallinen jääkiekko-ottelu pelattiin Tampereella Pyhäjärven jäällä vuonna 1928 ja Suomen ensimmäinen tekojäärata rakennettiin Tampereelle vuosina 1956. Pidä perinteistä kiinni ja lähde pelaamaan lätkää ulkojäille!

Sääolojen salliessa puistojen peli- ja lähikentistä reilut sata jäädytetään talvisin luistelukäyttöön. Puistokenttien lisäksi on jääkenttiä koulujen pihoilla sekä muita ulkojääkaukaloita ja avojääkenttiä. Kentät ovat käyttökunnossa silloin, kun ne ovat valaistuina illalla.

Suurimmassa osassa kenttiä sallitaan jääpelit. Jääpeleille varatut kentät on aina varustettu jääkiekkomaalein. Osa kentistä on varattu vain pienemmille käyttäjille luisteluharjoittelua varten.

NHL-ottelut saapuvat Tampereelle

Marraskuussa NHL-ottelut saapuvat Suomeen, kun Columbus Blue Jackets kohtaa Colorado Avalanchen kahdessa ottelussa Tampereen Kannen areenalla 4.11.–5.11.2022. Suomalaisista NHL-tähdistä kaukalossa nähdään Blue Jacketsin Patrik Laine ja Joonas Korpisalo sekä Avalanchen Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen.

Faneille on tarjolla mukavaa tekemistä NHL Global Fan Tour -fanitapahtumassa 3.11.–5.11 keskustorilla. Tapahtumassa näytetään NHL-otteluita isolta näytöltä, jonka lisäksi tapahtumakävijät pääsevät viihtymään aktiviteettialueella, Gaming-pisteellä ja ravintola-alueella. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja alue on auki torstaina 3.11. klo 17–22 ja pe 4.11. – la 5.11. klo 10–23.

Lapsi pelaa pöytäjääkiekkoa.

Kiekon kodissa tapahtuu!

NHL-otteluita ja paikallispelejä

MM-kisahuuma kiihtyy keväällä 2023


2022 Jääkiekon MM-kisat järjestettiin Tampereella ja Helsingissä, Tampereen toimiessa kisojen päänäyttämönä. Mitaliottelut pelattiin upouudella Kannen areenalla, joka päätyi suomalaisittain erittäin suotuisasti Suomen jääkiekkomaajoukkueen voitettua historian neljännen maailmanmestaruuden.

Tampereella kisahuumasta päästiin nauttimaan myös areenan ulkopuolella. Kiekkokevättä 2022 voi tunnelmoida sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kiekonkoti sekä kiekonkoti.fi-sivustolla.

MM-kisat palaavat Kiekon kotiin jälleen ensi keväänä, kun 2023 Jääkiekon MM-kisat järjestetään Suomen ja Latvian kesken. Tampere järjestää MM-kisat yhdessä Latvian pääkaupunki Riian kanssa.