Medialle

Tutustu Tampereen tunnelmaan!

Tamperelaisia maisemia, makuja ja tunnelmia. Tällä sivulla pääset tutustumaan kuvaus- ja juttuvinkkeihimme aidoista Tampere-näkökulmista. Visit Tampereen kuratoimasta kuvapankista löydät runsaan määrän kuvia kauniista kaupungistamme eri teemojen alta. Kuvapankista pääset lataamaan myös MM-kisateemaisia kuvia.

Tampereen kuvauksellisimmat kohteet

Tampereen kuvauksellisimmat paikat löytyvät kävelymatkan päästä kaupungin keskustasta. Käy ikuistamassa ainakin nämä kohteet:

Pyynikinharju: kansallismaisema ja Tampereen ylpeyden aihe

Pyynikinharjulle, maailman korkeimmalle soraharjulle pääset Keskustorilta kävellen. Jatka Keskustorilta kulkua Hämeenkatua pitkin kohti Pirkankatua ja Pyynikintoria. Pyynikintorin reunalla sijaitsevan lukion kulmalta metsä ja harju jo pilkistävätkin. Kipua polkua pitkin harjun huipulle ja Pyynikin näkötorniin ja ikuista kuvauksellinen harju- ja järvimaisema. Kävelymatkaa Keskustorilta näkötornille kertyy yhteensä noin 2 km.

Ranta-Tampella ja Finlaysonin tehdasalue: tutustu kaupungin kehitykseen ja sen historiaan

Näsijärven rannalla sijaitsevalle Ranta-Tampellan alueelle pääset kätevästi Keskustorilta vanhan tehdasalueen Finlaysonin poikki kulkien. Kävelymatkaa tulee yhteensä noin 1,2 km.

Kävelyreitin varrella saat samalla kertaa ikuistettua sekä kehittyvää kaupunkia että vanhaa tehdasmiljöötä. Tammerkosken teollisuusmaisema onkin Suomen tunnetuin teollinen kaupunkimaisema ja valittu kansallismaisemaksi. Ranta-Tampellasta omaleimaisen tekevät sen puistoalueet sekä asuntojen keskelle rakennetut kanavat siltoineen.

Tampereeseen ja sen historiaan voi tutustua myös lintuperspektiivistä Tampereen monissa näköalakohteissa. Tutustu näköalakohteisiin Visit Tampereen sivuilla.

Tampereen parhaat näköalapaikat

Näköalakohteisiin!

Paikallisimmat erikoisuudet

Käy aistimassa tamperelaista tunnelmaa ainakin näissä kohteissa!

Kaupunkilaisten olohuone Keskustorin kesäkeidas

Kesäkeidas on 8 ravintolan herkkuja tarjoileva ulkoilmaolohuone Tampereen ydinkeskustassa, jossa jääkiekon MM-kisat ovat vahvasti läsnä. Istahda terassille, tutustu tamperelaisravintolojen tarjontaan ja ihmettele kisojen aikaista ihmisvilinää.

Ihmisiä katsomassa jääkiekkopeliä isolta näytöltä Keskustorin kesäkeitaalla.

Viihdy Keskustorin kesäkeitaalla

Kesäkeitaalle!

Saunat ja rentoutuminen keskellä kaupunkia

Tampere on tunnettu saunakaupunki, jossa saunaan ja järveen pääsee keskustassakin. Löydät listauksen alueen saunoista Visit Tampereen sivuilta.

Historiallisen Kauppahallin tunnelma ja herkut

Pohjoismaiden suurimmassa ja yli 120 vuotta vanhassa Kauppahallissa on historian havinaa. Pujahda Keskustorin kupeessa olevasta kaarikäytävästä sisään, avaa ovi ja olet perillä. Tutustu Kauppahallin leppoisaan tunnelmaan sekä tamperelaisiin kulinaarisiin erikoisuuksiin mustaanmakkaraan ja rievään.

Kuvapankki

Visit Tampereen kuvapankin käyttö on ilmaista, mutta vaatii rekisteröinnin. Kuvia käyttäessä kuvaajatiedot tulee ilmoittaa muodossa kuvaajan nimi / Visit Tampere.

Jääkiekkofaneja areenan ulkopuolella.

Visit Tampereen kuvapankki

Rekisteröidy

Yhteystiedot

Tapahtumapäällikkö

Saara Saarteinen

Tapahtumatuottaja

Matilda Salminen

Markkinointiasiantuntija

Johanna Sokka

Viestintäpäällikkö

Aila Rajamäki