Medialle

Tältä sivulta löydät kiinnostavia kuvaus- ja juttuvinkkejä Tampereella 2022 Jääkiekon MM-kisojen aikana. Pääset sivulta myös Visit Tampereen kuratoimaan kuvapankkiin, johon on koottu kisateemaisia kuvia.

Tampereen kuvauksellisimmat paikat

Tampereen kuvauksellisimmat paikat löytyvät kävelymatkan päästä Tampereen keskustasta. Käy ikuistamassa ainakin nämä kohteet:

Pyynikinharju: kansallismaisema ja Tampereen ylpeyden aihe

Pyynikinharjulle, maailman korkeimmalle soraharjulle pääset Keskustorilta kävellen. Jatka Keskustorilta kulkua Hämeenkatua pitkin kohti Pirkankatua ja Pyynikintoria. Pyynikintorin reunalla sijaitsevan lukion kulmalta metsä ja harju jo pilkistävätkin. Kipua polkua pitkin harjun huipulle ja Pyynikin näkötorniin ja ikuista kuvauksellinen harju- ja järvimaisema. Kävelymatkaa Keskustorilta näkötornille kertyy yhteensä noin 2 km.

Ranta-Tampella ja Finlaysonin tehdasalue: tutustu kaupungin kehitykseen ja sen historiaan

Näsijärven rannalla sijaitsevalle Ranta-Tampellan alueelle pääset kätevästi Keskustorilta vanhan tehdasalueen Finlaysonin poikki kulkien. Kävelymatkaa tulee yhteensä noin 1,2 km.

Kävelyreitin varrella saat samalla kertaa ikuistettua sekä kehittyvää kaupunkia että vanhaa tehdasmiljöötä. Tammerkosken teollisuusmaisema onkin Suomen tunnetuin teollinen kaupunkimaisema ja valittu kansallismaisemaksi. Ranta-Tampellasta omaleimaisen tekee sen puistoalueet sekä asuntojen keskelle rakennetut kanavat siltoineen.

Tampereeseen ja sen historiaan voi tutustua myös lintuperspektiivistä Tampereen monissa näköalakohteissa. Tutustu näköalakohteisiin Visit Tampereen sivuilla.

Tampereen kiinnostavimmat ilmiöt

Karnevalistinen kisakatu

Rautatieasemalta pääpelipaikalle Nokia Arenalle kulkeva Tuomiokirkonkatu toimii Tampereella virallisena kisakatuna. Käy tallentamassa värikäs kisahuuma kamerasi rullaan ja jatka sitten matkaasi kohti Keskustorin kesäkeidasta, joka sijaitsee noin 700 metrin päässä kisakadusta.

Kaupunkilaisten olohuone Keskustorin Kesäkeidas

Kesäkeidas on 11 ravintolan herkkuja tarjoileva ulkoilmaolohuone Tampereen ydinkeskustassa, jossa jääkiekon MM-kisat ovat vahvasti läsnä. Istahda terassille, tutustu tamperelaisravintolojen tarjontaan ja ihmettele kisojen aikaista ihmisvilinää.

Paikallisimmat erikoisuudet

Saunat ja rentoutuminen keskellä kaupunkia

Tampere on tunnettu saunakaupunki, jossa saunaan ja järveen pääsee keskustassakin. Löydät listauksen Tampereen alueen saunoista Visit Tampereen sivuilta.

Historiallisen Kauppahallin tunnelma ja herkut

Pohjoismaiden suurimmassa ja yli 120 vuotta vanhassa Kauppahallissa on historian havinaa. Pujahda Keskustorin kupeessa olevasta kaarikäytävästä sisään, avaa ovi ja olet perillä. Tutustu Kauppahallin leppoisaan tunnelmaan sekä tamperelaisiin kulinaarisiin erikoisuuksiin mustaanmakkaraan ja rievään.

Kuvapankki

Kuvapankki: https://tampere.pic.fi/kuvat/Ice+Hockey+World+Championships/

Visit Tampereen kuvapankin käyttö on ilmaista, mutta vaatii rekisteröinnin. Kuvia käyttäessä kuvaajatiedot tulee ilmoittaa muodossa kuvaajan nimi / Visit Tampere.

Rekisteröityminen: https://www.tampere-kuvapankki.fi/

Yhteystiedot

Ilmiöittäminen: Saara Saarteinen, tapahtumapäällikkö, Tampereen kaupunki: saara.saarteinen@tampere.fi, +358408016222

Tapahtuman kokonaiskuva: Matilda Salminen, tapahtumatuottaja, Tampereen kaupunki: matilda.salminen@tampere.fi, +358405866453

Kiekonkoti.fi-verkkosivun ylläpito: Johanna Sokka, markkinointisuunnittelija, Tampereen kaupunki: johanna.sokka@tampere.fi, +358406159245

Tampereen kaupungin viestintä: Aila Rajamäki, viestintäpäällikkö, aila.rajamaki@tampere.fi, +358 40 5505540