Tampere ja Riika isännöivät jääkiekon MM-kisoja vuonna 2023

Jääkiekkofaneja areenan ulkopuolella.

Tampere on valittu miesten jääkiekon MM-kisojen pääpelipaikaksi myös vuodelle 2023, vahvisti Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF perjantaina. Tampere järjestää ensi vuoden MM-kisat yhdessä Latvian pääkaupunki Riian kanssa. Molemmissa kaupungeissa pelataan yksi alkulohko ja puolivälieräotteluita, mutta välierävaiheesta eteenpäin ottelut pelataan Tampereella. Kevään 2023 MM-turnaus pelataan 12.–28. toukokuuta.

Tampere ja Riika jäivät vuoden 2023 MM-kisojen ainoiksi hakijoiksi, sillä Unkarin ja Slovenian yhteishakemus vedettiin pois muutamia päiviä ennen Kansainvälisen jääkiekkoliiton perjantaista kokousta.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen iloitsee Tampereen ja Riian kumppanuudesta ensi keväänä pelattavassa MM-turnauksessa. Hän näkee kaupunkien yhteistyön mahdollisuutena viedä kisaelämys huippuunsa.

– On uskomattoman hienoa saada kokea MM-kisahuuma uudelleen, ja olemme otettuja tästä kunniasta. Tämän kevään kisat ovat olleet mahtava kokemus, ja odotamme innolla yhteistyötä Riian kanssa. Faneille on hieno mahdollisuus kokea kaksi upeaa kaupunkia vain noin tunnin suoran lennon päässä toisistaan.

Kisahuuma on näkynyt kuluvana keväänä kaikkialla Tampereen keskustan alueella. Keskustorin kesäkeidas ja Kiekon koti -aktiviteettialue, Tuomiokirkonkadun kisakatu sekä erilliset fan zone -alueet nousivat suureen suosioon kaupunkilaisten ja kisaturistien keskuudessa.

Lisäksi koko kaupunkiyhteisön yhdessä toteuttama Kiekon koti -kampanja on näkynyt laajasti eri puolilla kaupunkia. Tampereen kaupungille MM-kisojen järjestäminen on merkittävä panostus, jolla on runsaasti myönteisiä vaikutuksia aluetalouteen ja Tampereen kansainväliseen tunnettuuteen.

– Jääkiekko teki tänä keväänä näyttävimmän mahdollisen kotiinpaluun. Tampere on todellinen kiekon koti, niin kuin kaikki ovat viimeistään nyt nähneet. Tavoitteenamme oli järjestää kaikkien aikojen kisat, eikä siitä tarvinnut tinkiä tuumaakaan. Teimme kaikkemme sen eteen, ja ensi vuonna meillä on mahdollisuus laittaa vieläkin paremmaksi. MM-kisojen vaikutus aluetalouteen on valtava. Olemme todella iloisia, että saamme järjestää MM-kisat myös ensi keväänä, Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä toteaa.

Lisätiedot

Perttu Pesä
Tapahtumajohtaja
+358505876200
perttu.pesa@tampere.fi