Tampere todisti olevansa kiekon koti – lämmin kiitos koko kaupunkiyhteisölle

Kiekkofaneja liehuttaa Suomen lippuja kultajuhlassa.

Hakametsän jäähallin parkkipaikalla Suomen liput liehuvat ja ilonhuudot raikuvat, kun Suomen jääkiekon maajoukkue Leijonat nousevat lavalle kantaen Jääkiekon MM-kultapokaalia. Täällä, Hakametsän jäähallin parkkipaikalla, Leijonien MM-mestaruutta juhlistavassa kultajuhlassa ympyrä sulkeutuu. Tasan 57 vuotta sitten Suomen ensimmäisessä jäähallissa Hakametsässä Tampere isännöi ensimmäiset Suomessa järjestetyt Jääkiekon MM-kisat. Nyt, toukokuussa 2022 Suomen jääkiekkohistoriaan jää jälleen yksi uusi unohtumattoman merkkihetki, kun Leijonat voittivat maailmanmestaruuden Tampereella uudella Nokia Arenalla.

Laura Paronen / Visit Tampere.

Pitkät jääkiekkoperinteet ja tamperelainen kiekkohuuma pääsivät oikeuksiinsa kuluneen kevään aikana, kun koko kaupunkiyhteisö toivotti kiekon tervetulleeksi kotiin. Yhteinen kiekkohuuma näkyi lukuisina oheistapahtumina ympäri kaupunkia, kisakatsomoina, siivouskampanjointina, Kiekon koti -somisteina ja koristeina ja moninaisina sosiaalisen median kampanjoina. Keskustorin kesäkeidas ja Kiekon koti -aktiviteettialue, Tuomiokirkonkadun kisakatu sekä erilliset Fan Zone -alueet nousivat suureen suosioon kaupunkilaisten ja kisaturistien keskuudessa.

Iloisesta kiekkohuumasta ei tarvitse onneksi luopua kovin pitkäksi aikaa, sillä Tampere ja Latvian pääkaupunki Riika järjestävät vuoden 2023 Jääkiekon MM-kisat yhdessä ensi keväänä.

Lämmin kiitos koko kaupunkiyhteisölle ja kaikille, jotka ovat olleet mukana toivottamassa MM-jääkiekkoa tervetulleeksi Tampereelle!

Lue lisää: https://kiekonkoti.tampere.fi/uutinen/tampere-ja-riika-isannoivat-jaakiekon-mm-kisoja-vuonna-2023/

Marko Kallio / Skyfox.

Kiekkofanien keskuudessa tunnelma oli sopuisa.

Marko Kallio / Skyfox.

Tampereen keskustaa koristivat erilaiset kiekkoteemaiset somisteen. Myös Hämeensillan Pirkkalaisveistokset puettiin Suomen pelipaitoihin.

Laura Happo.

Kiekkofanit juhlistivat jääkiekon MM-kultaa spontaanisti Frenckellin aukiolla.

Marko Kallio / Skyfox.

Virallisella kisakadulla Tuomiokirkonkadulla päästiin nauttimaan tanssiryhmä ShowDem Dancingin upeista esityksistä.

Laura Paronen.

Tuomiokirkonkatu toimi virallisena kisakatuna.

Laura Happo.

Kiekon koti eli Home of Hockey -teema näkyi myös virallisella Fan Zonella.