Osallistu!

Tälle sivulle on koottu tietoa kaupunkiyhteisön osalistamisesta 13.–29.5.2022 järjestetyissä Jääkiekon MM-kisoissa. Päivitämme sivua vuoden 2023 kisojen tiedoilla myöhemmin.

Lähde mukaan kisahuumaan!

Tampere tunnetaan pitkistä jääkiekkoperinteistään. Suomen ensimmäinen virallinen jääkiekko-ottelu pelattiin Tampereella Pyhäjärven jäällä vuonna 1928. Myös Suomen ensimmäinen tekojäärata ja ensimmäinen jäähalli rakennettiin Tampereelle vuosina 1956 ja 1965.

Tappara ja Ilves ovat Suomen kaksi menestyneintä jääkiekkoseuraa. Suomen ensimmäisen jäähalli valmistui Hakametsään vuonna 1965 ja samana vuonna Tampere isännöi ensimmäisiä Suomessa järjestettyjä Jääkiekon MM-kisoja.

Ympyrä sulkeutuu ja Jääkiekon MM-kisat palaavat toukokuussa takaisin jääkiekon Suomen kotikaupunkiin, kun Tampere isännöi miesten MM-turnausta pääpelipaikkana ensimmäistä kertaa 57 vuoteen.  Pelit pelataan uudella Nokia Arenalla Tampereella. Perinteikäs jääkiekkokaupunki Tampere kunnioittaa kiekon kotiinpaluuta MM-tasolla tekemällä kaikkien aikojen MM-kisat yhdessä kaupunkilaisten ja kaupunkiyhteisön kanssa.

Tampereen kaupunki kutsuu kaikki mukaan toteuttamaan ennennäkemätöntä kisatunnelmaa Kiekon koti -teemalla. Kaupunki haastaa koko kaupunkiyhteisön somistamaan toimitilojansa ja kehittämään oheisohjelmaa kisojen ajaksi.

Tehdään yhdessä kaikkien aikojen kisat kiekon kodissa, Tampereella!

Katso alta omalle yrityksellesi tai yhteisöllesi sopivia vaihtoehtoja osallistua yhteiseen kisahuumaan:

Miten pääsee mukaan?

 • Tutustu Kiekon koti -teemaan ja materiaaleihin
 • Suunnittele Kiekon koti -teemaan sopivaa somistusta ja oheistoimintaa
 • Ilmoita toimintasi mukaan Kiekon koti -sivun tapahtumakalenteriin
 • Jaa tietoa toiminnastasi ja sen valmistelun fiiliksistä Kiekon koti -tunnuksilla #KiekonKoti ja #TampereHomeOfHockey
 • Jaa tunnelmia, kuvia ja videoita eri kanavissa
 • Haasta muita mukaan tekemään yhdessä kaikkien aikojen MM-kisat!

 • Voit somistaa omaa toimitilaasi Kiekon koti -teeman mukaisesti. Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi näyteikkunat ja yrityksen sisätilat. Kiekon koti -tuotteet sopivat hyvin esimerkiksi pöydille, pylväisiin, tiskeille, kattorakenteisiin, terasseille tai henkilökunnan vaatetukseen.

  Täyttämällä alla olevan lomakkeen saat linkin materiaalipankkiin. Materiaalipankista saat ladattua painovalmiit tiedostot Kiekon koti -somistusmateriaaleja varten.

  Kiekon koti -painotiedostoista voit teettää esimerkiksi julisteita, tarroja, lippusiimoja, ilmapalloja, lasinalusia, somistusnauhoja ja rintamerkkejä.

  Jaa kuvia somistuksestasi ja sen valmistelun fiiliksistä somessa tunnisteella #KiekonKoti ja #TampereHomeOfHockey ja haasta mukaan muita yrityksiä ja yhteisöjä!

  Painotiedostot ovat somistusta varten eikä niistä teetettyjä tuotteita saa myydä eteenpäin. Materiaalia on käytettävä lakia ja hyvää tapaa noudattaen eikä sitä saa käyttää aatteellisiin, poliittisiin tai uskonnollisiin tarkoituksiin. Materiaalia ei saa muokata eikä siihen saa lisätä kolmannen osapuolen logoa.

  Täytä ilmoittautumislomake tästä

  Lataa myös lasten Kiekon koti -värityspohjat:

  Mikäli lomakkeen täyttämisen kanssa ilmenee ongelmia, otathan yhteyttä sivuston ylläpitäjään:

  Johanna Sokka

  johanna.sokka@tampere.fi

  040 615 9245

 • Voit ilmoittaa oman MM-kisojen aikaisen oheisohjelmasi Kiekon koti -tapahtumakalenteriin osoitteessa Pirkanmaa Events:

  Ilmoita tapahtumasi Pirkanmaa Eventsin palvelussa

  Muista merkitä tapahtuma Kiekon koti -oheistapahtumien alle.

  Ohjeet tapahtuman lisäämiseen:

  1. Kirjaudu sisään Pirkanmaa Eventsiin / Luo itsellesi maksuton käyttäjätunnus
  2. Valitse yläpalkista ”lisää uusi” ja ”tapahtuma”
  3. Syötä tapahtumasi tiedot
  4. Valitse Kattotapahtuma-kohdasta ruutu: ”Tällä tapahtumalla on kattotapahtuma” ja hae hakukentän valikosta kattotapahtumaksi Kiekon koti -oheistapahtumat. Huom! Mikäli tämä valinta jää tekemättä, ei tapahtuma tallennu Kiekon koti  -ohjelmistokokonaisuuden alle
  5. Anna tapahtumalle myös englanninkielinen nimi ja kuvaus, jotta tapahtuman otsikko näkyy Kiekon koti -kalenterin englanninkielisessä versiossa
  6. Julkaise tapahtumasi

  Jos olet Tampereen kaupungin työntekijä, voit merkitä tapahtuman tägillä ”Jääkiekon MM 2022”, jolloin tapahtuma ilmestyy Kiekon koti -sivuston tapahtumakalenteriin (julkaistaan myöhemmin). Muiden kuin kaupungin työntekijöiden tapahtumiin ylläpito merkitsee tägin.

  Kaikki kiekkoaiheiset tapahtumat nousevat myös tämän sivuston tapahtumakalenteriin kiekkofanien nähtäville.

  Voit järjestää esimerkiksi pubivisoja, kiekkokaraokea tai saunailtoja, tai koostaa kisoihin liittyvän teemamenun.

  Oheistapahtumia on mahdollista järjestää omissa toimitiloissa tai toimijan omalla alueella. Huomioithan tapahtumia järjestäessäsi mahdolliset lupa-asiat. Mikäli suunnittelet pelitapahtumien näyttämistä, otathan huomioon näyttöoikeudet.

  Lisätietoja näyttöoikeuksista löydät näyttöoikeuksien haltijan sivuilta:  https://www.cmore.fi/asiakaspalvelu/Operaattorin_asiakkaalle/Yleista/C-Moren-urheilukanavat-ravintoloissa

  Jaa tapahtumaasi ja sen valmistelun fiiliksiä myös somessa tunnisteella #KiekonKoti ja #TampereHomeOfHockey ja haasta mukaan muita yrityksiä ja yhteisöjä!

  Mikäli tapahtuma ei ilmesty Kiekon koti -kalenteriin, otathan yhteyttä sivuston ylläpitäjään:

  Johanna Sokka

  johanna.sokka@tampere.fi

  040 615 9245