INFO

Vuonna 2023 Jääkiekon MM-kilpailut pelataan Tampereella ja Latvian pääkaupungissa Riiassa 12.–28. toukokuuta. Tampereella kisat pelataan Nokia Arenalla. Tältä sivulta löydät päivittyvää kisoihin liittyvää tietoa.

Mitä, missä, milloin?

Tampere järjestää MM-kisat yhdessä Latvian pääkaupunki Riian kanssa 12.–28.5.2023. Molemmissa kaupungeissa pelataan yksi alkulohko ja puolivälieräotteluita. Välierävaiheesta eteenpäin kiekko putoaa jäähän Tampereen Nokia Arenalla. Tampereen kaupunki haastaa koko kaupunkiyhteisön mukaan yhteiseen kisahuumaan.

Keskustan kiekkokohteet

Tyylitelty karttakuva kisojen tapahtumapaikoista.

Klikkaa kartta isommaksi.

Kiekon koti -alue

Pääsymaksuton ja päihteetön koko perheen Kiekon koti -alue tarjoaa ohjelmaa ja aktiviteetteja joka päivä koko kisojen ajan. Alueella voi myös katsoa maksutta Tampereella pelattavat jääkiekon MM-ottelut. Tapahtuma-alue sijaitsee aivan kiekkohuuman sydämessä, Keskustorin kesäkeitaan ja Frenckellin aukion välisellä alueella. Pääsymaksuton ja kaikille avoin Kiekon koti -alue

Fan Zone

Kisojen virallinen Fan Zone -alue sijaitsee Tampereen rautatieaseman ja sen ykkösraiteen vieressä pysäköintitalon katolla lähellä Nokia Arenaa. Fan Zonelta löytyy fanituotteita, ruokakojuja, kisojen yhteistyökumppaneiden pisteet sekä lasten teltta hauskoine aktiviteetteineen. Fanialueella järjestetään myös päivittäin tietovisa, josta voit voittaa liput kyseisen päivän otteluun. Kaikki ottelut pääsee seuramaan jätti-screeneiltä niin kaikille avoimella alueella kuin myös pääteltassa, joka on K18 -anniskelualuetta. Pääteltassa on screenin lisäksi baarialue ja lava, jossa nähdään vakiobändin ja vierailevien esiintyjien esityksiä

Kisajärjestäjien toinen virallinen tapahtumapaikka on Sorin aukiolla, jossa toimii kisakatsomo Suomen pelipäivinä. Sorin aukio toimii K18 -anniskelualueena aamusta iltaan.

Keskustorin kesäkeidas

Keskustorin Kesäkeitaan upealla 500 asiakaspaikan terassilla pääset paitsi nauttimaan monipuolisesta ravintolatarjonnasta, myös katsomaan kaikki 2023 Jääkiekon MM-kisojen Tampereella pelattavat pelit kahdelta isolta screeniltä.

Miten saavun areenalle?

Nokia Arena sijaitsee aivan Tampereen keskustassa. Pääset areenalle helposti kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Tarkat saapumisohjeet löytyvät areenan sivuilta: Nokia Arenalle saapuminen.

Tampereella pelattavien otteluiden pääsyliput sisältävät matkaoikeuden Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen kyydissä. Pääsylippuun sisältyvä Nysse-lippu on käytössä ottelupäivänä kello 06–04.00. Pääsyliput toimivat automaattisesti matkalippuina näyttämällä pääsylipun viiva- tai QR-koodia lippulaitteelle. Lippulaite löytyy bussien ja ratikoiden sisäänkäynniltä. Junamatkoilla lippu vahvistetaan jo ennen junaan nousemista, sillä lippulaite on asemalaiturilla. Matkaoikeus pitää vahvistaa jokaisella matkalla. Liput käyvät Nysse-alueen busseissa, ratikoissa ja junissa.

Aikataulut, reitit ja matkustusohjeet löytyvät osoitteesta nysse.fi.

Kiekkofani näyttää älypuhelinta matkakortin lukijalle.

MM-ottelulippu on myös Nysse-lippu

Nysse.fi

Kisaturistina Tampereella?

Mutkaton ja rento Tampere on suomalaisten suosikkikaupunki. Täällä pääset kokemaan kiekkohuuman, kaupunkiloman sekä luonnon rentouttavan vaikutuksen samalla kertaa. Visit Tampere -matkailusivuilta löydät kaiken, mitä tarvitset onnistuneeseen vierailuun kaupungissamme.

Kaksi kiekkofania poseeraa pahvisen Kalervo Kummola -karikatyyrin kanssa.

Tervetuloa suomalaisten suosikkikaupunkiin!

Tekemistä Tampereella
Lapsi pelaa pöytäjääkiekkoa.

Kiekon koti hurmaa!

Kiekkokaupungin tärpit

Tampere.Finland-mobiilisovellus

Maksuttomasta Tampere.Finland-mobiilisovelluksesta löydät muun muassa reittioppaan, pysäköintipaikat, tapahtumat ja Tampere Tunnetuksi -passin tarjoukset. Saat halutessasi sovellukseen kaupungin ja Nyssen ajankohtaisia ilmoituksia sekä liikennetiedotteita. Voit ladata sovelluksen Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta:

Otteluinfo ja -liput

Lisätietoja pelattavista otteluista, kisajoukkueista sekä myynnissä olevista lipuista löydät Jääkiekkoliiton sivuilta: IIHF – Koti 2023 Jääkiekon MM-kisat