Vastuullisuus

Vastuullisuus on yksi toukokuussa Tampereella pelattavien 2023 Jääkiekon MM-kisojen keskeisistä arvoista.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin sitoutuneen Tampereen tavoitteena on vastuullisen ja kestävän suurtapahtuman järjestäminen yhdessä Kansainvälisen jääkiekkoliiton kanssa.

Näin vastuullisuus näkyy Tampereen kaupungin toimissa.

Mikko Vares.

1 Yhteisöt

 • Tampereen kaupunki kutsuu koko kaupunkiyhteisön rakentamaan kaikille yhteisiä ja ikimuistoisia MM-kisoja Tampereelle. Toimijat voivat ilmoittaa oheisohjelmansa Kiekon koti -kalenteriin ja somistaa tilansa yhteisillä somistusmateriaaleilla.
 • Kaupunki on mukana edistämässä MM-kisojen saavutettavuutta mahdollistamalla MM-ottelulippuja useille sellaisille ryhmille, joilla ei muuten olisi välttämättä mahdollisuutta osallistua kisoihin. Tällaisia ryhmiä ovat muun muassa koululaiset, opiskelijat, ikäihmiset sekä maahanmuuttajat.
 • Tampereen kaupungin Respect-kampanja muistuttaa kunnioittavasta käytöksestä toisia kohtaan. Mukava kisakokemus syntyy kunnioituksesta kaikkia muita kisavieraita, asukkaita sekä kaupunkia kohtaan.
Marko Kallio / Skyfox.

2 Ympäristö

 • Respect-kampanja kannustaa kisakävijöitä ja kaupunkiyhteisöä pitämään kiekon kodin siistinä. Kaupunki nostaa kisojen ajaksi katutilan ja yleiskäymälöiden siivoustasoa sekä lisää roska-astioiden määrää.
 • Pelimatkat taittuvat kestävästi Tampereella. Nokia Arenan hyvä sijainti mahdollistaa paikalle saapumisen kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Tiesitkö, että ottelulippuusi sisältyy maksuton joukkoliikenteen matkaoikeus? Pääsylippuun sisältyvä Nysse-lippu on käytössä ottelupäivänä kello 06–04.00. Lue lisää: Nysse-joukkoliikenne/MM-kisat
 • Tampereen tavoite on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä, johon suuntaa näyttää kunnianhimoinen, yli 300 toimenpidettä sisältävä, kaupungin oma hiilineutraaliustiekartta. Kaupunki on ottanut ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina käyttöön ilmastobudjetin, ja Tampere on valittu myös 100 eurooppalaisen ilmastoneutraaliutta tavoittelevan edelläkävijäkaupungin joukkoon. Tutustu tiekartaan: Hiilineutraali Tampere 2030
Marko Kallio / Skyfox.

3 Kestävä kaupunki

 • Tampereella MM-kiekko tippuu jäähän Euroopan moderneimmalla areenalla, Nokia Arenalla. Kestävyys on otettu huomioon jo areenan rakennusvaiheesta saakka. 100 prosenttia digitaaliselle ja 100 prosenttisesti uusiutuvaa energiaa käyttävälle areenalle on myönnetty ISO 20121 -sertifikaatti. Se tarkoittaa, että areenan toiminta on kestävää niin ympäristön kuin yhteisöllisen vastuun näkökulmista.
  Lue lisää: Nokia Areena ja vastuullisuus
 • Toimivan suurtapahtuman selkäranka on tapahtumaturvallisuus. Kaupunkitilaan ulottuvien suurtapahtumien turvallisuutta kehitetään viimeisimpien älyteknologioiden avulla osana Tampereen kaupungin Älykaupunki kaupunkilaisille -ohjelmaa.
  Tutustu ohjelmaan: Sujuva arki ja paremmat palvelut kaupunkilaisille rakennetaan tiedolla ja tekoälyllä ja Älykäs Tampere -sivustoon: Älykäs Tampere
 • Toimintatapamme pohjautuvat Tampereen strategia 2030:een, jonka painopisteitä ovat yhdenvertaiset yksilöt, tekevät yhteisöt, hiilineutraalit teot ja tulevaisuuden edelläkävijyys.
Ihmisiä värikkäästi koristellulla kisakadulla Tuomiokirkonkadulla.

Tampereen strategia 2030 – Tekemisen kaupunki

Tutustu strategiaan
Kolme henkilöä ajaa kaupunkipyörillään Tampereen pelipaidat yllään.

Visit Tampereen Top 5 kisavinkit kestävään matkailuun

Matkaile kestävästi