Tampereen kiekkohuuma nousee uusiin ulottuvuuksiin 2022 Jääkiekon MM-kilpailuissa

Ihmisjoukko Frenckellin aukiolla. Aurinkoinen kevätpäivä.

Odotus palkitaan, kun Tampereen kaupunki isännöi 57 vuoden jälkeen jääkiekon MM-kisoja. Tampereesta onkin pitkän odotuksen aikana kehkeytynyt maailmanluokan tapahtumakaupunki, joka voi ylpeänä järjestää kaikkien aikojen MM-kilpailut 13.–29. toukokuuta.

Tampereen tavoite on kunnianhimoinen mutta ymmärrettävä, sillä onhan Tampereella ensiluokkaiset tapahtumatilat, pitkät kiekkoperinteet sekä omistautunut kaupunkiyhteisö, joka on ollut ahkerasti mukana rakentamassa kisatunnelmaa Tampereelle.

Juhlallisuudet alkoivat jo keskiviikkona 11. toukokuuta Frenckellin aukiolla järjestetyssä Kiekon koti -kansanjuhlassa, jossa myös Suomen jääkiekkomaajoukkue nousi lavalle tervehtimään kiekkokansaa.

Viime päivien ja viikkojen aikana Tampere on juhlistanut jääkiekon kotiinpaluuta koristelemalla kaupungin keskustan Kiekon koti -teemalla, jonka paikalliset yritykset ja yhteisöt ovat ottaneet laajalti omakseen.

– Tämä on kaikkien yhteinen ponnistus. Tätä hetkeä koko kaupunkiyhteisö on odottanut kauan. Jos tapahtumakaupungeille olisi Oscarit, niin meidän suorituksemme vuoden 2022 Jääkiekon MM-kisoissa voittaisi ylivoimaisesti, Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä toteaa.

Tänä vuonna Tampereella voidaankin puhua kaikkien aikojen jääkiekkohypestä, sillä paikallisjoukkueet Tappara ja Ilves voittivat SM-liigassa kultaa ja pronssia.

Lisäksi pelit järjestetään upouudella Nokia Arenalla, jota voi luonnehtia Euroopan johtavaksi viihdekeskukseksi.

– Tampere on ollut todellinen jääkiekon taivas koko kevään ajan. Tunnelma Nokia Arenalla on ollut vertaansa vailla, ja nyt viemme kiekkohuuman seuraavalle tasolle yhdessä eri puolilta maailmaa tulevien ystäviemme kanssa, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Karnevaalitunnelmaan on helppo sukeltaa eri puolilla kaupunkia myös ilman ottelulippua. Tuomiokirkonkatu toimii virallisena kisakatuna kaikille kaupunkilaisille ja vierailijoille, ja Keskustorin kesäkeitaalla näytetään kaikki Nokia Arenalla pelattavat ottelut.

Keskustorin vieressä sijaitseva maksuton kaikenikäisille avoin aktiviteettialue toivottaa perheet tervetulleiksi kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja.

Tampereen sinnikäs työ suurtapahtumien, kestävän kehityksen, tasa-arvon ja älykkään kaupunkikehityksen parissa ovat onnistuneen turnauksen kulmakiviä.

Kaupunki tarjoaa ilmaisen julkisen liikenteen ottelulippujen ostajille, minkä lisäksi kaupunki on jakanut lähes 7000 lippua erikseen määritellyille ryhmille, kuten eläkeläisille ja koululaisille.

Lisäksi ainutlaatuiset älykkäät tapahtumaturvarallisuuden ratkaisut mahdollistavat kävijöille sujuvan tapahtumakokemuksen.

Suomen joukkueella on nyt hyvät mahdollisuudet päästä historiankirjoihin. Pekingin olympiakultaa voittanut Suomi olisi MM-kisojen voiton jälkeen ensimmäinen maa, joka on saavuttanut kaksoisvoiton kotikentällään.

Vaikka Tampereella sijaitseva Jääkiekkomuseo ehti juuri ennen MM-kilpailuja uudistamaan näyttelynsä, on kiekon koti varmasti valmis jälleen uuteen ikimuistoiseen lukuun jääkiekkohistoriassaan.

Lue lisää

Maksuton julkinen liikenne ottelulipulla

Suomen Jääkiekkomuseon uudistettu näyttely

Liput erikseen määritellyille ryhmille

Lisätietoja

Tapahtumajohtaja
Perttu Pesä
puhelin +358505876200
sähköposti Perttu.Pesa@tampere.fi