Uudistettu Jääkiekkomuseo avattu 1.4.2022

Jääkiekkomuseon näyttely. Vitriineissä vanhoja pelivarusteita.

Jääkiekkomuseo on valmistautunut kevään MM-kotikisoihin uudistamalla näyttelynsä. Perusnäyttely saa uuden ilmeen, pohjaratkaisu muuttuu ja päivitetyt sisällöt tuodaan esille uusista näkökulmista.

Suomalaisen jääkiekkoilun varhaisista vaiheista kerrotaan pelin, varusteiden ja sääntöjen kehityksen kautta. Maajoukkueiden nousua esitellään epävarmasta alusta aina tämän päivän MM- ja olympiamenestykseen. Tuoreimpina lisäyksinä Pekingin leijonajoukkueilta nähtävillä ovat mm. Anni Keisalan pronssimitali ja Harri Säterin pelipaita.

Suomi-kiekon tarinaa valotetaan myös pääsarjojen osalta: miesten puolella keskitytään erityisesti Liigan perustamiseen ja sen merkitykseen suomalaisen huippukiekon kehitykselle. Naisten Liiga saa oman naiskiekkoilun kehityksestä kertovan osionsa. Näyttelyssä esitellään totta kai myös suomalaisia sankareita ulkomaisista kaukaloista. Pelataan Suomessa -näyttelyssä tarkastellaan Suomessa järjestettyjä arvoturnauksia aina Hakametsän 1965 kisoista Espoon kevään 2019 naisten MM-kisoihin asti.

Perusnäyttelypäivityksen lisäksi Jääkiekkomuseo ilahduttaa kisayleisöä toteuttamalla Vapriikin Galleriatilaan 29.4.–29.5. Liekehtivä Leijona -näyttelyn, jossa menneitä karkeloita pääsee fiilistelemään muun muassa kisatuotteiden, markkinointimateriaalien ja kisabiisien kautta. Tampere-talon pääkäytävällä on mahdollista ihastella kotikisojen näyttävimpiä hetkiä vuosikymmenten varrelta valokuvanäyttelyssä 13.5.–11.6.

Museokeskus Vapriikki