Vastuullisuusagentit huolehtivat kiekon kodin siisteydestä myös kisojen jälkeen

Kaksi vastuullisuusagenttia työssään.

Tampereen keskusta on pidetty yhteispelillä siistinä 2022 jääkiekon MM-kisojen aikana ja kiitos siitä kuuluu koko kaupunkiyhteisölle. Siisteyteen on satsattu kisojen aikaan monin tavoin: kaupunki on lisännyt katujen ja yleistilojen siivousta sekä roska-astioiden määrää ja Kiekon koti -siisteyskampanjalla koko kaupunkiyhteisöä ja kiekkofaneja on kannustettu pitämään kaupunki siistinä.

Lisäksi kaupungin palkkaamien vastuullisuusagenttien rooli kisakaupungin siistimisessä on ollut suuri. Vastuullisuusagentit ovatkin siivonneet keskustaa joka arkipäivä sekä tehneet siisteyteen liittyviä havaintoja ja raportoineet niistä. He ovat osallistuneet myös siisteyskampanjointiin kannustamalla kaupunkilaisia vastuulliseen ympäristön siisteydestä huolehtimiseen.

Vastuullisuusagentit ovat saaneet työstään ansaittua kiitosta kentällä. Vastuullisuusagentti Henri Harju iloitseekin konkreettisesta työnjäljestä ja saaduista kiitoksista.

– Vastuullisuusagentin työ on ollut todella palkitsevaa, sillä siinä oman tekemisen jäljen näkee heti. On ollut myös todella mukavaa, kun ihmiset ovat tulleet ohimennen kiittelemään meitä työstämme. Kaupungin kisojen aikainen siisteys on ollut esillä myös mediassa. Se lämmittää mieltä, kun tietää, että se on osittain meidän ansiotamme.

Vastuullisuusagentit on jaettu tänä vuonna kolmeen ryhmään touko-, kesä- ja heinäkuulle. Kesäkuussa, kun jääkiekon MM-kisat ovat päättyneet, jatkaa seuraava ryhmä tärkeää työtään kaupungin siistinä pitämisen puolesta.

Ryhmän esihenkilö Leevi Rasila näkee vastuullisuusagenttien työn tärkeäksi myös kaupungin kehittämisen näkökulmasta.

– Vastuullisuusagenttien työ ei ole pelkkää siivoamista, vaan heitä myös kannustetaan tuomaan esille kehitysideoita. Kesä jatkuukin toukokuun ryhmän viitoittamalta tieltä. Vastuullisuusagenttikonsepti on toiminut erinomaisesti ja siksi kasvatimme kesä- ja heinäkuun ryhmien kokoa. Hommaa kehitetään tietysti koko ajan, jotta Tampere saataisiin pidettyä mahdollisimman siistinä vastuullisesti.

Seuraa vastuullisuusagenttien työtä Ohjaamo Tampereen Instagram-kanavalla.