Keskustorin kesäkeitaalla voi seurata MM-pelejä

Keskustorin kesäkeitaalla aurinkovarjolla varustettuja pöytiä. Hylyilevät ihmiset nauttivat kauniista kesäpäivästä.

Viime kesänä suuren suosion saavuttanut Keskustorin kesäkeidas saadaan tänäkin kesänä sekä tamperelaisten että matkailijoiden iloksi Tampereen Keskustorille Raatihuoneen ja Tampereen teatterin väliselle alueelle.

Kesäkeidas on viihtyisä oleskelualue, jossa on tarjolla kattavasti ruokaa ja juomaa moneen eri makuun. Kesäkeitaan rakentaminen aloitettiin 25.4. ja se avataan keskiviikkona 11. toukokuuta sopivasti ennen jääkiekon MM-kisoja. 500 asiakaspaikkaa kattavan terassin screeniltä tullaan näyttämään kaikki 2022 Jääkiekon MM-kisojen Tampereella pelattavat pelit.

Tänä kesänä kesäkeitaan alue laajenee, sillä käyttöön otetaan myös Molinin tontti Vanhan kirkon edustalla. Tähän tulee MM-kisojen ajaksi activity zone eli jääkiekkoaiheinen perhepuistotyylinen tapahtuma-alue. Uutta on myös Keskustorin suihkulähteen viereen toteutettava piazzamainen istuskelualue. Myös Suomen vaihtuviin kesäsäihin on nyt varauduttu viimevuotista paremmin, joten terassille tulee lämpölamppuja, jättivarjoja ja tuulensuojia. Kesäkeidas on avoinna päivittäin 14.8. asti.

Kesäkeitaalla on tänä vuonna kiinnitetty erityistä huomiota ravintoloiden monipuolisuuteen ja makumaailma on entistä laajempi. Erityisruokavaliot on otettu mahdollisimman hyvin huomioon ja ruokalistoja on suunniteltu paremmin myös lapsia ajatellen. Terassin ruoka- ja juomatarjoilusta vastaa yksitoista ravintolaa: Bodega Salud, Hoax & Tiima, Los Pollos, Pella´s café, Ravintola Hook, Ravintola Maranga, Ravintola Pons, Ravintola Ukkometso, Sasor Restaurant & Winebar, SAWUkeidas ja Teerenpeli Tampere.

Kesäkeitaan kokonaisuuteen liittyvät myös keskustan kesäkadut Aleksis Kiven katu, Kuninkaankatu ja Tuomiokirkonkatu. Tuomiokirkonkatu toimii myös 2022 Jääkiekon MM-kisojen virallisena kisakatuna. Ideana on nostattaa kaupunkitilan kautta kisatunnelmaa ja tehdä kisoja visuaalisiksi. Katu somistetaan kisailmeellä ja sinne tuodaan aktiviteetteja kisojen ajaksi. Kesäkadut avataan samaan aikaan kesäkeitaan aukeamisen kanssa ja ne jatkuvat elokuun loppuun.

Keskustorin Kesäkeitaan verkkosivut.