Jääkiekon MM-kisojen Tampereen otteluliput sisältävät Tampereen seudun joukkoliikennematkat

Kiekkofaneja Pispalanharjulla

Vuoden 2022 miesten jääkiekon MM-kisat pelataan 13.−29. toukokuuta Tampereella ja Helsingissä. Vastuullisuus on yksi tapahtuman arvoista. Tampereella on merkittävänä vastuullisuustekona lisätty MM-ottelulippuun Tampereen kaupungin tarjoamana matkat Tampereen seudun joukkoliikenteessä.

Vuoden 2022 miesten jääkiekon MM-kisat pelataan 13.−29. toukokuuta Tampereella ja Helsingissä. Vastuullisuus on yksi tapahtuman arvoista. Kisojen järjestelyissä ja toteutuksessa halutaan nostaa esiin näkyviä ja vaikuttavia vastuullisuustekoja. Yksi merkittävä vastuullisuusteko on tapahtuma-areenoiden sijainti sujuvien julkisten kulkuyhteyksien äärellä. Tampereella on merkittävänä vastuullisuustekona lisätty MM-ottelulippuun Tampereen kaupungin tarjoamana matkat Tampereen seudun joukkoliikenteessä.

MM-kisojen päivälipun Tampereella pelattaviin peleihin lunastanut voi maksutta kisapäivän aikana matkustaa Tampereen seudun joukkoliikenteessä. Nysse ja VR mahdollistavat, että lippu käy bussien ja ratikoiden lisäksi myös lähialueen junissa. Matkaoikeus sisältyy ottelulippuihin ja on voimassa lipussa näkyvänä tapahtumapäivänä kaikilla vyöhykkeillä alkaen aamukuudesta seuraavaan yöhön kello neljään. Ottelulipun viivakoodi tulee näyttää lippulaitteella aina bussin tai ratikan kyytiin noustessa. Junaliikenteessä lippu näytetään asemalaiturin lippulaitteella.

MM-kisojen päivälippuun yhdistetyllä joukkoliikennelipulla halutaan varmistaa, että kisapaikalle tultaisiin joukkoliikennevälineitä käyttäen. Tampereella ottelut pelataan Nokia Arenalla, joka sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa erinomaisten liikenneyhteyksien päässä. Tapahtuma-areenaan pääsee sujuvasti kävellen, pyöräillen tai julkisia liikennevälineitä käyttämällä. Areena sijaitsee ratikka- ja bussireittien varrella sekä 600 metrin päässä Tampereen rautatieasemalta ja linja-autoasemalta. Tampere-Pirkkalan lentoasemalle on 16 kilometriä.

– Tampereen kaupunki on sitoutunut edistämään laajasti kestävää kehitystä ja siksi myös tapahtumien järjestelyissä otamme ympäristöasiat huomioon. Yhdenvertaisuuden ja ympäristöasioiden huomioiminen ovat meille tärkeitä ja haluamme toimillamme osoittaa vastuullisuutta ja välittämistä, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

– Yksi 2022 Jääkiekon MM-kisojen arvoista on vastuullisuus ja tämä on Tampereen kaupungilta hieno konkreettinen vastuullisuusteko. Kisavieraat voivat ottaa maksuttoman joukkoliikenteen huomioon jo nyt matkasuunnitelmia tehdessään. Tampereella pelattavat ottelut ovat olleet hyvin kysyttyjä. Uskon, että tämä lisää ottelutapahtumien suosiota entisestään, joten nyt kannattaa osallistua lippuarvontaan, kun vielä muutaman päivän ehtii, sanoo 2022 Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2030. Liikenteen päästöt kattavat tällä hetkellä noin neljänneksen Tampereen ilmastopäästöistä. Jääkiekon SM-liigan teettämä tutkimus osoitti puolestaan, että yli 60 prosenttia jääkiekko-otteluiden ilmastovaikutuksista syntyy katsojien matkustuspäästöistä. Joukko- ja kevyen liikenteen helppouden ja houkuttelevuuden lisääminen onkin keskeinen keino edistää kestävämpiä liikkumistottumuksia myös tapahtumien yhteydessä. Samalla edistetään myös liikkumisen yhdenvertaisuutta ja turvallisuutta.

Tampereella pelattavien otteluiden liput ovat ensimmäistä kertaa myynnissä lippuarvonnan kautta. Arvonnassa ovat mukana kaikki Tampereella pelattavat ottelut. Arvonnassa on mahdollisuus voittaa päivälippujen osto-oikeuksia. Lippuarvontaan voi rekisteröityä 26.9. asti. Tampereella alkusarjaottelunsa pelaavat Suomen lisäksi USA, Tshekki, Ruotsi, Latvia, Norja, Valko-Venäjä ja Iso-Britannia. Lisäksi Tampereella pelataan kaksi neljännesfinaalia sekä semifinaalit, pronssi- ja finaaliottelut.

Lippuarvontaan pääset Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) verkkosivuilta
https://www.iihf.com/fi/events/2022/wm

Lisätietoja:

Joukkoliikennejohtaja
Mika Periviita
puhelin +358503267007
sähköposti Mika.Periviita@tampere.fi

Tapahtumajohtaja
Perttu Pesä
puhelin +358 50 587 6200
sähköposti Perttu.Pesa@tampere.fi