Frenckellin aukiolla Kiekon koti -kansanjuhla 11.5. ja Molinin tontilla aktiviteettialue MM-kisojen ajan

Kiekon koti


2022 Jääkiekon MM-kotikisojen alkamista juhlitaan keskiviikkona 11.5.2022, kun Tampereen kaupunki järjestää Kiekon koti -kansanjuhlan Frenckellin aukiolla kello 17.00–18.15. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kansanjuhlassa on luvassa monipuolinen kattaus MM-kisafiilistä nostattavaa livemusiikkia sekä tunnettujen jääkiekkotoimijoiden haastatteluja. Myös Suomen jääkiekkomaajoukkue nousee lavalle tervehtimään juhlakansaa. Kaupunki kutsuu kaikki mukaan juhlistamaan MM-kisojen kotiinpaluuta, kiekon kotiin Tampereelle!

Juhlan esiintyjinä nähdään muun muassa Pirkan pojat, Noora Louhimo, Sani, Kalevauva, Waltteri Torikka ja Mikko Alatalo. Lavalle nousee myös koko kansalle tuttu yllätysesiintyjä. Tapahtuman juontavat Simo Frangen ja Pauliina Puurila.

Kansanjuhlan vaikutukset keskustan liikenteeseen

Kansanjuhla ja sen järjestelyt vaikuttavat keskustan liikenteeseen. Juhlaa varten Aleksis Kiven kadun sekä Satakunnan sillan välinen jalkakäytävä suljetaan noin kello 8.00–22.00. Aleksis Kiven katu suljetaan Virastotalon kohdalta noin kello 16.15–18.30 väliseksi ajaksi. Lisäksi Satakunnankadun ajokaistoihin tehdään muutoksia.

Pysäköinti on kielletty Frenckellin aukion parkkipaikoilla kello 8.00–18.30 välisenä aikana. Ajo Frenckellin pysäköintihalliin suljetaan noin kello 16.15–18.30 väliseksi ajaksi. Satakunnankadulla oleva Frenckellin aukion linja-autopysäkki poistetaan käytöstä kello 8.00 alkaen ja palautetaan käyttöön, kun tapahtuma-alueen purkaminen on päättynyt noin kello 22.00.

Puutarhakadulla Aleksis Kiven kadusta itään päin kulkeva jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu väylä sekä samassa paikassa oleva taksiasema suljetaan kello 16.15–18.30 väliseksi ajaksi. Liikenteenohjaus ohjaa liikennettä tapahtumapäivänä.

Tapahtumaan odotetaan väkeä runsain joukoin, joten suosittelemme tulemaan paikan päälle kävellen tai joukkoliikennettä käyttäen.

Kiekon koti -aktiviteettialueella koko perheen kisakatsomo

Keskustorin Molinin tontille, kesäkeitaan ja Frenckellin aukion väliin, rakentuu MM-kisojen ajaksi pääsymaksuton Kiekon koti -aktiviteettialue. Alueelle sijoitetaan erilaisia toiminnallisia pisteitä, YLE:n lähetyskontti sekä screeni, jolta näytetään kaikki Tampereella pelattavat MM-kisojen ottelut. Toimintapisteitä ylläpitävät paikalliset jääkiekkoseurat, Suomen jääkiekkoliitto sekä Tampereen ev.lut. seurakunta. Kiekon koti -aktiviteettialue on ikärajaton ja päihteetön.

Ottelupäivinä 13.–29.5. Kiekon koti -aktiviteettialue avautuu 1h 20 min ennen ensimmäisen ottelun alkamista ja sulkeutuu päivän viimeisen ottelun päätyttyä. Toimintapisteet ovat avoinna pääsääntöisesti alueen aukeamisesta päivän viimeisen ottelun alkamiseen saakka. Alue on suljettuna 25.5. ja 27.5. kun otteluita ei pelata.

Kiekon koti -aktiviteettialueen sekä Frenckellin aukiolla toteutettavan kansanjuhlan vuoksi Molinin tontin parkkialueen pysäköintipaikat poistetaan käytöstä 10.5. Pysäköintipaikat ovat jälleen käytettävissä 31.5.

Lisätietoja

Tapahtumapäällikkö
Saara Saarteinen
puhelin 040 801 6222
sähköposti Saara.Saarteinen@tampere.fi