2022 Jääkiekon MM-kilpailuiden liikenteen poikkeusjärjestelyt 13.–29.5.

Maisemakuva Tampereen keskustasta

2022 Jääkiekon MM-kisojen B-lohko ja mitalipelit pelataan Tampereen Nokia Arenalla 13.–29.5.2022. Yleisöä on odotettavissa runsaasti kaikkiin tapahtumiin, joten sujuvan ja turvallisen tapahtuman toteuttamiseksi areenan lähialuille sekä Ratinan ja Kyttälän alueelle tehdään muutoksia erityisesti moottoriajoneuvoliikenteen liikennejärjestelyihin.

Myös katusulkujen ulkopuolisina aikoina tarpeetonta liikennöintiä alueella kannattaa välttää. Areenan alue on parhaiten saavutettavissa kävellen.

Ratinan suunnasta suljetaan Vuolteenkadun ja Hatanpään valtatien risteys. Moottoriajoneuvoliikenteen yhteydet Tampereen valtatieltä tai Hatanpään valtatieltä areenan edessä olevalle Sorinsillalle, Kalevantielle ja Sorinkadulle suljetaan. Rautatienkadulle voi ajaa joko Suvantokadun tai Verkatehtaankadun kautta. Muutoksena nykyisiin järjestelyihin Verkatehtaankatua voi ajaa molempiin suuntiin välillä Pellavatehtaankatu–Aleksanterinkatu.

Tuomiokirkonkatu muutetaan kävelykaduksi välillä Otavalankatu–Verkatehtaankatu. Ainoastaan huoltoajo rajoitetusti on mahdollista. Tuomiokirkonkadun ajosuunta välillä Suvantokatu–Otavalankatu muutetaan päinvastaiseksi kuin nykyinen ajosuunta. Lisäksi Suvantokatu muuttuu kaksisuuntaisesta kadusta yksisuuntaiseksi Tuomiokirkonkadusta Rautatienkadulle.

Tuomiokirkonkadun muut osat pysyvät käytännössä ennallaan kisojen ajan.

Rautatienkatu suljetaan Otavalankadusta etelään, jolloin ajoyhteys Suvantokadulle sekä radan ja Rautatienkadun väliselle alueelle on mahdollista Otavalankadun ja Tuomiokirkonkadun kautta.

Yliopiston suunnasta tultaessa ajo Vuolteenkadulle ja Rautatienkadulle on kielletty. Kalevantien liikenne ohjataan Kanslerinrinteen kautta Ratapihankadulle. Korvaavana reittinä moottoriajoneuvoliikenteelle suositellaan vaihtoehtoista reittiä jo aikaisemmin Salhojankadun ja Viinikankadun kautta Viinikan liittymään. Ratapihankadun suunnasta tultaessa on kääntyminen sallittu vain Kalevan suuntaan.

Sorinkadulla ajamista rajoitetaan Tampereen valtatien liittymästä alkaen. Asukas- ja huoltoajo sekä ajo kiinteistöihin on sallittua. Kulkua saatetaan kuitenkin rajoittaa otteluiden alkamis- ja päättymisajankohtina hetkellisesti. Sorinkadun käyttöä ja pysäköintiä rajoitetaan myös poliisin toimintaedellytyksien turvaamiseksi. Sorinkadulla on paikalla liikenteenohjaajat.
Sumeliuksenkatu muutetaan yksisuuntaiseksi Kalevantien suunnasta Åkerlundinkadulle.

Pyörätuolia käyttävien katsojien takseille rajataan erillinen alue Sorinkadun hissiyhteyden läheisyydestä, mutta invataksien kulkua saatetaan joutua rajoittamaan purku- ja lastaustilojen rajallisuuden vuoksi. Liikuntaesteisen pysäköintiluvan saaneille on varattuna rajoitettu määrä erillisiä pysäköintipaikkoja Sorinkadulta tai viereistä pysäköintitalosta.

Yksisuuntaisiksi muutetuilla kaduilla ajo polkupyörällä on mahdollista molempiin suuntiin.

Ratinan rantatien pysäköintialue on varattu kisaorganisaation käyttöön.

Kartalla katusulut Nokia Arenan ympäristössä 2022 Jääkiekon MM-kisojen aikan. Klikkaa kuva isommaksi.

Katujen sulkuvalmistelut aloitetaan oheisen aikataulun mukaisesti MM-kisojen aikaan. Sulku on voimassa koko ilmoitetun ajan.

Pe 13.5. klo 11:30 – 00:00
La – Su 14.–15.5. klo 10:00 – 00:00
Ma – Pe 16.–20.5. klo 14:00 – 00:00
La 21.5. klo 10:00 – 00:00
Su – Ma 22.–23.5. klo 14:00 – 00:00
Ti 24.5. klo 10:00 – 00:00
To 26.5. klo 11:30 – 00:00
La – Su 28.–29.5. klo 10:00 – 00:00

Katusulkujen aikaan bussit siirtyvät poikkeusreiteille. Bussien poikkeusreitit löytyvät Nyssen sivuilta.

Lisätiedot

Liikennejärjestelyt / Katuinsinööri
Marko Korpela
puhelin 050 559 3874
sähköposti marko.korpela@tampere.fi