2022 Jääkiekon MM-kilpailuiden liikenteen poikkeusjärjestelyjä testataan

Tampereen Hämeenkatu ylhäältäpäin kuvattuna kesäpäivänä.

2022 jääkiekon MM-kisojen B-lohko ja mitalipelit pelataan Nokia Arenalla 13.–29.5.2022. Kisatilannetta vastaavat liikennejärjestelyt ovat osittain käytössä 27.3. alkavissa Liigan playoffs-otteluissa ja tarpeen mukaan muissa areenan tapahtumissa ennen MM-kisoja. Yleisöä on odotettavissa runsaasti kaikkiin tapahtumiin, joten sujuvan ja turvallisen tapahtuman toteuttamiseksi areenan lähialuille sekä Ratinan ja Kyttälän alueelle tehdään muutoksia erityisesti moottoriajoneuvoliikenteen liikennejärjestelyihin.

Ratinan suunnasta suljetaan Vuolteenkadun ja Hatanpään valtatien risteys. Moottoriajoneuvoliikenteen yhteydet Tampereen valtatieltä tai Hatanpään valtatieltä areenan edessä olevalle Sorinsillalle, Kalevantielle ja Sorinkadulle suljetaan. Rautatienkadulle voi ajaa joko Suvantokadun tai Verkatehtaankadun kautta.

Rautatieaseman suunnasta tultaessa suljetaan Suvantokadun ja Rautatienkadun risteys. Areenan suuntaan kulkua rautatieasemalta tai Hämeenkadun suunnasta kannattaa välttää, vaikka ajoyhteys ahtaan Otavalankadun kautta on mahdollista linja-autojen poikkeusreittinä toimivalle Aleksanterinkadulle. Suvantokadun suunnasta kääntyminen on sallittu ainoastaan rautatieaseman suuntaan.

Yliopiston suunnasta tultaessa ajo Vuolteenkadulle ja Rautatienkadulle on kielletty. Kalevantien liikenne ohjataan Kanslerinrinteen kautta Ratapihankadulle. Moottoriajoneuvoliikenteelle suositellaan vaihtoehtoista reittiä jo aikaisemmin Salhojankadun ja Viinikankadun kautta Viinikan liittymään. Ratapihankadun suunnasta tultaessa on kääntyminen sallittu vain Kalevan suuntaan.

Sorinkadulla ajamista rajoitetaan Tampereen valtatien liittymästä alkaen, varsinainen sulkukohta on Kansikujan kohdalla. Asukas- ja huoltoajo sekä ajo kiinteistöihin on sallittua. Sorinkadulla on paikalla liikenteenohjaajat.

Pyörätuolia käyttävien katsojien takseille rajataan erillinen alue hissiyhteyden läheisyydestä, mutta taksien kulkua saatetaan joutua rajoittamaan purku- ja lastaustilojen rajallisuuden vuoksi. Liikuntaesteisen pysäköintiluvan saaneille on varattuna rajoitettu määrä erillisiä pysäköintipaikkoja Sorinkadulta tai viereistä pysäköintitalosta. Sorinkadun käyttöä ja pysäköintiä rajoitetaan myös poliisin toimintaedellytyksien turvaamiseksi.
Tuomiokirkonkatu Sorinaukion edessä suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä ja ainoastaan kiinteistöille tai kiinteistöjen pysäköintipaikoille ajo sallitaan.

Veli-Matti Lahdenniemi / Tampereen kaupunki.

Kartta tiesuluista.

Katujen sulkuvalmistelut aloitetaan oheisen aikataulun mukaisesti MM-kisojen aikaan. Sulku on voimassa koko ilmoitetun ajan.

  • Pe 13.5. klo 11:30 – 00:00
  • La – Su 14.–15.5. klo 10:00 – 00:00
  • Ma – Pe 16.–20.5. klo 14:00 – 00:00
  • La 21.5. klo 10:00 – 00:00
  • Su – Ma 22.–23.5. klo 14:00 – 00:00
  • Ti 24.5. klo 10:00 – 00:00
  • To 26.5. klo 11:30 – 00:00
  • La – Su 28.–29.5. klo 10:00 – 00:00

Katusulkujen aikaan bussit siirtyvät poikkeusreiteille. Bussien poikkeusreitit löytyvät osoitteesta https://www.nysse.fi/poikkeustilanteet/poikkeusreitit.html

Lisätietoja

MM-kisojen liikennejärjestelyt /

Tampereen kaupunki
katuinsinööri Marko Korpela 050 559 3874
marko.korpela@tampere.fi