Vastuullisuusteot

Tälle sivulle on koottu tietoa 13.–29.5.2022 järjestettyjen Jääkiekon MM-kisojen vastuullisuusteoista.

Kestävät kisat

Vastuullisuus on yksi toukokuussa Tampereella ja Helsingissä pelattavien miesten 2022 Jääkiekon MM-kisojen keskeisistä arvoista.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin sitoutuneen Tampereen tavoitteena on vastuullisen ja kestävän suurtapahtuman järjestäminen yhdessä Kansainvälisen jääkiekkoliiton kanssa.

– Tampereen kaupunki on sitoutunut edistämään alueellaan kestävää kehitystä ja siksi myös tapahtumien järjestelyissä otamme ympäristöasiat huomioon. Ympäristöystävällisyys ja ympäristöasioiden huomioiminen ovat meille tärkeitä ja haluamme siten osoittaa vastuullisuutta ja välittämistä, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Maksuton julkinen liikenne ottelulipulla

Tampereen kaupunki kannustaa MM-kisakävijöitä kestäviin valintoihin, ja kaupunki tarjoaa ottelujen pääsylipun hankkineille maksuttoman julkisen liikenteen Tampereen seudun joukkoliikenteessä Nyssessä. Matkaoikeus on voimassa lipussa näkyvänä tapahtumapäivänä kaikilla vyöhykkeillä alkaen klo 06 päättyen seuraavaan yöhön klo 04.

– Yksi 2022 Jääkiekon MM-kisojen arvoista on vastuullisuus, ja tämä on Tampereen kaupungilta hieno konkreettinen vastuullisuusteko, toteaa 2022 Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

Lipulla voi matkustaa Nysse-liikenteen busseissa ja ratikoissa sekä VR:n lähi- ja kaukojunaliikenteessä yhteysväleillä Nokia/Lempäälä/Orivesi/Tesoma–Tampere.

Kauempaa tulevat voivat hyödyntää ilmaisia liityntäpysäköintialueita ja yhdistää ottelulipun matkustusoikeuden oman auton käyttöön. Tampereella liityntäparkkeja sijaitsee esimerkiksi Niihamassa, Kaukajärvellä, Koivistonkylässä, Tesomalla ja Turtolassa.

– Annamme joukkoliikenteen yhdistämisellä ottelulippuun tärkeän esimerkin vastuullisuudesta. Sen lisäksi moni varmasti tulee toistekin Nyssen kyytiin, kun huomaa miten helppo ja huoleton liikkumistapa se on Tampereen seudulla, toteaa Tampereen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita.

Ohjeet päivälipun käyttöön

  • Liput sisältävät matkaoikeuden Tampereen seudun joukkoliikenteen busseissa ja ratikoissa sekä Nysse-alueen junissa (Tampere/Lempäälä/Nokia/Orivesi/Tesoma)
  • Matkaoikeus on voimassa tapahtumapäivänä kaikilla vyöhykkeillä alkaen klo 06 päättyen seuraavaan yöhön klo 04
  • Matkaoikeus pitää vahvistaa näyttämällä lipussa olevaa viivakoodia lippulaitteella aina bussin tai ratikan kyytiin noustessa, erillistä Nysse-lippua ei tarvita. Junaliikenteessä lippu näytetään asemalaiturin lippulaitteella
  • Lisätiedot, aikataulut ja matkustusohjeet: nysse.fi

Hiilineutraali matkakohde 2030

Nysse / Pasi Tiitola.

Maksuttoman julkisen liikenteen yhdistäminen MM-kisojen päivälippuun tukee koko Tampereen seudun tavoitetta olla hiilineutraali matkakohde vuoteen 2030 mennessä.

Tampereen alueen merkittävistä matkailutoimijoista hotellit, Särkänniemi, Tampere-talo ja uusimpana Nokia Arena ovat kestävän palvelutarjonnan edelläkävijöitä.

– Yhteistyöllä voimme tehdä Tampereesta ja Pirkanmaasta kohteen, jossa matkailijalla on mahdollisuus vierailla hiilineutraalisti, sanoo Visit Tampereen Kestävän matkailun kehityksen projektipäällikkö Matti Pollari.  

MM-kisakävijät voivat kiinnittää erityishuomiota kestävään liikkumiseen kisoihin saavuttaessa ja kisojen aikana:

  • suosi julkista liikennettä Tampereelle saavuttaessa. Rautatieasema, linja-autoasema ja useimmat hotellit ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä Tampereen Nokia Arenasta.
  • suosi julkista liikennettä, polkupyörää tai kävelyä Tampereella liikkuessasi. Saat käyttää päivälipulla maksutonta julkista liikennettä (ratikka, paikallisbussit, lähijunat) ottelupäivän aikana.
  • löydät julkisen liikenteen reitit helposti osoitteesta https://www.nysse.fi/, matkapuhelimeen ladattavasta Nysse-sovelluksesta tai Tampere.Finland-sovelluksesta
  • Tampereen kaupunkipyörät ovat helppo ja edullinen tapa liikkua kaupungin sisällä kisojen aikana. Käyttöä varten tarvitset Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksen.
  • hyödynnä Valitse vastuullisemmin -palvelua oppaanasi kestävien valintojen tekemiseen Tampereella MM-kisojen aikana.

Yhteisölliset liput kohdennetuille ryhmille

Tampereen kaupunki on työskennellyt viime vuosina aktiivisesti yhdenvertaisuuden puolesta paikallisesti ja kansainvälisesti. Yhdenvertaiset yksilöt on nostettu myös yhdeksi tuoreen Tekemisen kaupunki -kaupunkistrategian painopisteistä.

2022 Jääkiekon MM-kisoissa kaupunki tarjoaa yhteensä 6700 ottelulippua erikseen määritellyille ryhmille, joiden olisi muuten haastavaa päästä osalliseksi suurtapahtumaan.

Lippuja jaetaan koululaisille ja nuorille, sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaille sekä ikääntyneille kuntalaisille kaupungin eri palveluiden ja ohjelmien kautta.

– Haluamme mahdollistaa tämän unohtumattoman elämyksen mahdollisimman monelle kaupunkilaiselle. Historialliset MM-kisat ovat koko kaupungin tapahtuma, toteaa Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.